Preskocit navigáciu

Príhovor duchovnej služby


Príhovor duchovnej služby

Vážené kolegyne a kolegovia,

dovoľte, aby sme Vás v čase očakávania slávenia najväčších kresťanských sviatkov čo najsrdečnejšie pozdravili v mene Duchovnej služby OS SR. Tieto sviatočné dni nás zvyčajne napĺňajú veľkou radosťou, lebo hovoria o víťazstve Krista nad smrťou. Svedčia nám o istote večného života pre každého, hoc by aj telesne zomrel.
Neočakávané plnenie všetkých úloh, ktoré nám situácia v krajine priniesla v súvislosti s opatreniami proti šíreniu koronavírusu, je však dobou spojenou s prinášaním obety a odriekania. Poslanie profesionálneho vojaka je založené na spomínaných princípoch, viac myslieť na druhých ako na seba. Súčasná situácia a z nej plynúci strach a obavy, aj nám vojakom komplikujú osobný i profesný život. Je to pochopiteľné a prirodzené, no zároveň je tento čas možnosťou potvrdiť svoje odhodlanie, ktoré nás motivovalo svoj život zasvätiť tak vznešenému, no zároveň ťažkému povolaniu.
Pri prekonávaní ťažkostí spojených s našou náročnou službou a podpore, ktorá sa nám dostáva zo strany najvyššieho velenia Ozbrojených síl Slovenskej republiky, dôvery, ktorou nás oceňujú občania Slovenskej republiky, si Vás dovoľujeme osloviť s ponukou pomoci a podpory duchovnej služby, aby sme tak mohli spoločne napĺňať slová nášho Spasiteľa: „Neste si vzájomne bremená, a tak naplníte Kristov zákon“(Gal 6, 2). Za týmto účelom je na telefónnom čísle +421 904 739 330 zriadená nepretržitá služba na ktorú sa môže kedykoľvek obrátiť. Bude nám cťou, ak by sme Vám mohli akokoľvek pomôcť niesť Vaše životné bremená v duchu slov Toho, v ktorého mnohí veríme: „o čokoľvek budete prosiť, verte, že budete mať, a tiež proste a dostanete.“ (Jn 14, 14; Lk 11, 9)
Drahé vojačky a vojaci,
moc a radosť z očakávaného Kristovho zmŕtvychvstania, nech nás všetkých napĺňa a sprevádza v živote! Boh, darca víťazstva nad smrťou a každým strachom, nech naplní Vás, ako aj Vaše rodiny svojou milosťou a svojím pokojom.

S úctou,
plk. PaedDr. ThLic. Stanislav LIPKA biskupský vikár ViOrd OS SR a mjr. Mgr. Vladimír VARGA riaditeľ Úradu EPS OS SR



Autor: duchovná služba , Foto: autor - Dátum: 20.03.2020
Čítanosť: 7446
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share