Preskocit navigáciu

Výcvik alternatívnych spôsobov vysadenia a vyzdvihnutia z vrtužníka


Výcvik alternatívnych spôsobov vysadenia a vyzdvihnutia z vrtužníka  

Tento týždeň prebiehal na dvoch miestach súčasne intenzívny výcvik v alternatívnych spôsoboch vysadenia z vrtužníkov. Výsadky na trenčianskom letisku precvičovala v dňoch 23.-24.2. spolu s príslušníkmi 5. pluku špeciálneho určenia (5.pŠU) štvorčlenná osádka Mi-17M, ktorú vystriedalo pä letcov na stroji Mi-17 v úprave LPZS (letecká pátracia a záchranná služba).

Na domovskom, prešovskom letisku v dňoch 24.-25.2., vykonávali výcvik príslušníkov padákovej, výsadkovej a záchrannej služby traja inštruktori z 5.pŠU spolu so skúsenými posádkami vrtužníka UH-60M. Tréning špecialistov bol zameraný predovšetkým na zlaňovanie pomocou techniky „Fast Rope“ a „Rappelling“. Spoločnému výcviku predchádzala dôsledná príprava zameraná predovšetkým na stanovenie metód a postupov vykonávania jednotlivých cvičení, ako aj na definovanie striktných zásad bezpečnosti.

Príslušníci vrtužníkového krídla gen. Jána Ambruša sa tak aj počas týchto dní, ako už tradične podiežali na zvyšovaní úrovne,  pripravenosti  a vycvičenosti ostatných zložiek OS SR.

 

Výcvik alternatívnych spôsobov vysadenia a vyzdvihnutia z vrtužníkaVýcvik alternatívnych spôsobov vysadenia a vyzdvihnutia z vrtužníkaVýcvik alternatívnych spôsobov vysadenia a vyzdvihnutia z vrtužníkaVýcvik alternatívnych spôsobov vysadenia a vyzdvihnutia z vrtužníkaVýcvik alternatívnych spôsobov vysadenia a vyzdvihnutia z vrtužníkaVýcvik alternatívnych spôsobov vysadenia a vyzdvihnutia z vrtužníka

Autor: npor. Maroš KÖVÉR , Foto: Vladimír Vido, Štefan Jusko, por. Ján Čontofalský - Dátum: 26.02.2021
Čítanos: 4484
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share