Preskocit navigáciu

Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili


Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili

V tomto roku Ozbrojené sily SR oslavujú svoje 30. výročie vzniku a aj pri tejto príležitosti sa veliteľ 1. mechanizovanej brigády brigádny generál Alexander Kollárik rozhodol zorganizovať Deň otvorených dverí v priestoroch Jasleských kasárni Topoľčany. Brány 1. mechanizovanej brigády sa otvorili dňa 14. júna 2023 po takmer 4 ročnej pauze pre celú širokú verejnosť.

V spolupráci s 11. mechanizovaným práporom Martin, 12. mechanizovaným práporom Nitra, 14. práporom logistiky Topoľčany, 103. rotou podpory velenia 1.mb, Vojenskou políciou Topoľčany, Okresným policajným zborom SR,  Okresným hasičským a záchranným zborom SR Topoľčany, Čestnou jednotkou z Posádky Bratislava a Regrutačnou skupinou z Banskej Bystrice bolo pre návštevníkov pripravených celkom 12 pracovísk, súčasťou ktorých boli statické ukážky výzbroje, výstroje a techniky, branno-športové hry, ako aj ukážky činnosti vojenských zdravotníkov.

S dynamickou ukážkou sebaobrany sa predviedli návštevníkom naši kolegovia z martinského 11. mechanizovaného práporu , ďalej o špecifickú dynamickú ukážku počas doobedia sa postarali príslušníci Čestnej stráže OS SR so svojím neuveriteľným a oku ľahodiacim showprogramom, no a spomenieme aj dynamickú ukážku od vojakov z 12. mechanizovaného práporu Nitra, ktorí odprezentovali svoje spôsobilosti a predviedli sa v plnej paráde na ihrisku s ukážkou Boja mechanizovaného družstva o budovu. Samozrejme záujemcom o vstup do OS SR boli poskytnuté komplexné informácie z prvej ruky, o ktoré sa postarali príslušníci Regrutačnej skupiny z Banskej Bystrice. Počas dňa otvorených dverí sa mohli návštevníci zúčastniť aj výcviku s vojakmi pri jednotlivých dynamických ukážkach. No a o hladné brušká sa postarali vojenskí kuchári z 14. práporu logistiky Topoľčany, ktorí si pre našich 1 250 - áno celkom 1 250 návštevníkov pripravili chutný „vojenský guláš“.

Na záver by sme sa chceli srdečne poďakovať všetkým za návštevu, za veľmi pozitívne ohlasy a už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

                                                                                       ĎAKUJEME za podporu!

 


Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili Brány Jaselských kasárni Topoľčany sa otvorili

Autor: Ve1.mb , Foto: Ve1.mb - Dátum: 14.06.2023
Čítanosť: 1289
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share