Preskocit navigáciu

Návšteva námestníka generálneho tajomníka OSN pre mierové operácie


Návšteva námestníka generálneho tajomníka OSN pre mierové operácie

V rámci návštevy delegácie námestníka generálneho tajomníka OSN Jeana – Pierra Lacroixa zavítala delegácia dňa 2. novembra 2023 aj do Sektoru 4, ktorý je v zodpovednosti príslušníkov slovenského kontingentu  misie UNFICYP. Delegácia spolu s  námestníkom generálneho tajomníka OSN sa letecky presunula z Nikózie na pozíciu CP10, kde ich privítala veliteľka  SLOVCON podplukovníčka Katarína Gargalíková.
Po úvodnom privítaní a zoznámení, viedli kroky delegácie do priestorov pozície Varosha, kde im podali brífing členovia tímu styčných dôstojníkov (MOLO). Neskôr sa presunuli do priestoru zodpovednosti 2. čaty, v ktorom  príslušníci tímu styčných dôstojníkov (SCAMLO) poskytli terénny brífing priamo v nárazníkovej zóne. 
Návštevu v Sektore 4 hodnotila delegácia veľmi pozitívne a ocenila profesionálny prístup príslušníkov SLOVCON. Členovia delegácie sa zaoberali predovšetkým operačnými záležitosťami, hlavne aktuálnou situáciou v priestore nasadenia a spoluprácou medzi komponentom vojenským (MIL), OSN políciou (UNPOL) a komponentom pre riešenie civilných záležitostí (CA). Spoločná fotografia urobila bodku za vzácnou návštevou.


Návšteva námestníka generálneho tajomníka OSN pre mierové operácieNávšteva námestníka generálneho tajomníka OSN pre mierové operácie

Autor: UNFICYP - Dátum: 08.11.2023
Čítanosť: 1635
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share