Preskocit navigáciu

Odborná príprava a výcvik policajných inštruktorov Vojenskej polície Gruzínska


Odborná príprava a výcvik policajných inštruktorov Vojenskej polície Gruzínska

V dňoch 3. - 10. decembra 2023 sa príslušníci vojenských polícií zoskupenia NATO Multinational Military Police Battalion (NATO MNMPBAT) zúčastnili odbornej prípravy a výcviku policajných spôsobilostí inštruktorov Vojenskej polície Gruzínska v zmysle štandardov NATO.

Výcvik inštruktorov sa uskutočnil na základni East Battalion v hlavnom meste Tbilisi, kde bola realizovaná odborná príprava a vo výcvikovom priestore Vaziani, kde si vojenskí policajti Gruzínska mohli precvičiť spôsobilosti „MOBILITY SUPPORT operácií“, „CLOSE PROTECTION aktivít“, „PRESERVING THE SCENE OF TRAFFIC ACCIDENT“ a „organizáciu a vykonanie TACTICAL CHECK POINT operácií“.

Na výcviku sa zúčastnili za Vojenskú políciu Slovenskej republiky por. Mgr. Kamil KAŠČÁK a nrtm. Marián LENČEŠ, príslušníci oddelenia špecializovaných policajných operácií Prešov a príslušníci vojenských polícii z Poľska a Českej Republiky. Inštruktori NATO MNMPBAT (SVK, ČR a PL) konštatovali vysokú profesionalitu a pripravenosť inštruktorov Vojenskej polície z Gruzínska.


Odborná príprava a výcvik policajných inštruktorov Vojenskej polície GruzínskaOdborná príprava a výcvik policajných inštruktorov Vojenskej polície GruzínskaOdborná príprava a výcvik policajných inštruktorov Vojenskej polície GruzínskaOdborná príprava a výcvik policajných inštruktorov Vojenskej polície Gruzínska

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 15.12.2023
Čítanosť: 1197
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share