Preskocit navigáciu

Špeciálny antiteroristický kurz


Špeciálny antiteroristický kurz

V dňoch 16. – 20.4.2012 sa nrtm Bc. Milan Kupka a nrtm. Martin Mankovič zúčastnili a úspešne absolvovali Anti Terrorism Easive Driving Course vo výcvikovom stredisku Deutsche Verkehrswachr vo Vaihingen / ENZ v Nemecku.

Počas tohto kurzu si absolventi mali možnosť nacvičiť jazdu rôznych typoch vozidiel spôsoby jazdenia na mokrom, suchom a na klzkom povrchu pri rôznych poveternostných podmienkach a rýchlostiach. Natrénovať rýchle úhybné manévere pri napadnutí vozidla s chránenou osobou a únik z tohto miesta. Výcvik prebiehal s aktívnymi ale aj s deaktivovanými systémami na vozidlách. Súčasťou kurzu bol výcvik na trenažéri imitujúcom prevrátenie vozidla s vyslobodzovacími technikami a záchranou pasažierov (VIP) ako aj technika jazdy na pancierovanom vozidle (BMW 750L). V teoretickej príprave bol výcvik venovaný analýze teroristických útokov proti chráneným osobám, ku ktorým došlo na území Európy v období od 2 svetovej vojny a návrhom bezpečnostných opatrení prevencie útokov a kritických situácií.

Posledný deň kuru sa niesol v duchu záverečného testu, kde príslušníci VP museli všetko, čo sa za týždeň naučili zúročiť v jednej jazde (na okruhu) a to na čas.

Naši príslušníci nielenže v tomto teste obstáli, ale nrtm. Mankovič skončil ako najlepší z celého kurzu.


Špeciálny antiteroristický kurzŠpeciálny antiteroristický kurzŠpeciálny antiteroristický kurzŠpeciálny antiteroristický kurzŠpeciálny antiteroristický kurz

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 02.05.2012
Čítanosť: 19040
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share