Preskocit navigáciu

Náčelník GŠ Maxim privítal v Bratislave nového veliteľa Národnej Gardy Indiany


Náčelník GŠ Maxim privítal v Bratislave nového veliteľa Národnej Gardy Indiany

Na pôde ministerstva obrany dnes náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Milan Maxim privítal nového veliteľa Národnej gardy štátu Indiana (NGI) generálmajora Courtney P. Carra, ktorý v máji tohto roka vo funkcii veliteľa NGI vystriedal generálmajora Martina R. Umbargera.

Po oficiálnom privítaní s vojenskými poctami na nádvorí ministerstva a predstavení delegácií sa uskutočnilo oficiálne bilaterálne rokovanie, počas ktorého si partneri vymenili názory na aktuálne témy a prediskutovali aj možnosti ďalšej spolupráce a prehĺbenie vzájomnej spolupráce. Ďalej generálporučík Maxim oboznámil zahraničného partnera so štruktúrou OS SR, pripravovanou modernizáciou a systémom velenia a riadenia.
V dopoludňajších hodinách generálmajora Carra prijal aj minister obrany SR Martin Glváč.

Súčasťou oficiálneho programu veliteľa Národnej gardy štátu Indiana na Slovensku bola aj účasť na dnešných oslavách Dňa Ozbrojených síl SR v Brezovej pod Bradlom. Po slávnostnom ceremoniáli spoločne s náčelníkom GŠ Maximom, štátnym tajomníkom MO SR Milošom Kotercom a ďalšími významnými hosťami položili vence k Pamätníku hurbanovských bojov na Prietržskej ceste.

V závere svojej návštevy sa generálmajor Courtney P. Carr zúčastní na historicky najrozsiahlejšom medzinárodnom cvičení v novodobých dejinách Ozbrojených síl SR Slovenský štít 2015 (Slovak Shield 2015), na ktorom sa zúčastní takmer 4000 vojakov s viac ako 600 kusmi vojenskej techniky.


IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Autor: OOd NGŠ , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 22.09.2015
Čítanosť: 5478
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share