Preskocit navigáciu

Deň otvorených dverí na základni v Prešove


Deň otvorených dverí na základni v Prešove Letecká základňa generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove otvorila 5. júna 2009 svoje brány pre tísícky návštevníkov, ktorí si prišli pozrieť nielen leteckú techniku, ktorou základňa disponuje, ale aj mnoho ďalších zaujímavosti, ktoré pre širokú verejnosť pri príležitosti Dňa detí pripravili príslušníci základne.
Statické ukážky pozemnej vojenskej techniky zabezpečila 2. mechanizovaná brigáda v Prešove. Na podujatí ďalej participovalo Regrutačné stredisko v Prešove, Vojenská polícia, Aeroklub Prešov a Krajské riaditeľstvo hasičského a záchranného zboru Prešov.
Slávnostného otvorenia sa zúčastnil plukovník gšt. Ing. Jaroslav Košuda v zastúpení veliteľa 2. mechanizovanej brigády v Prešove. Deň otvorených dverí začal príhovorom veliteľa základne v Prešove plukovníka gšt. Ing. Miroslava Korbu, ktorý všetkým prítomným poprial dobrú náladu a skvelý zážitok zo sledovania rôznych leteckých ukážok a sprievodného programu.
Prelet vrtuľníkov Mi – 24 a Mi – 17 pritiahol pozornosť všetkých zúčastnených. Program pokračoval vzdušným výsadkom z vrtuľníka Mi – 17, ukážkou leteckej záchrany, preletom An – 26 a ukážkou zásahu proti požiaru na zemi a zo vzduchu vrtuľníkom Mi – 17 s použitím BAMBI vaku. Súčasťou sprievodného programu bolo vystúpenie skupiny historického šermu Cohors, ukážka výcviku psov a sebaobrany. Po celú dobu dňa otvorených dverí boli pripravené statické ukážky vrtuľníkov, ručných zbraní a spojovacej techniky.
Počet návštevníkov tohto výnimočného podujatia a účasť médií jednoznačne potvrdil vysoký záujem verejnosti o prácu vojenských profesionálov.


Deň otvorených dverí na základni v PrešoveDeň otvorených dverí na základni v PrešoveDeň otvorených dverí na základni v PrešoveDeň otvorených dverí na základni v PrešoveDeň otvorených dverí na základni v PrešoveDeň otvorených dverí na základni v PrešoveDeň otvorených dverí na základni v PrešoveDeň otvorených dverí na základni v PrešoveDeň otvorených dverí na základni v PrešoveDeň otvorených dverí na základni v PrešoveDeň otvorených dverí na základni v PrešoveDeň otvorených dverí na základni v PrešoveDeň otvorených dverí na základni v PrešoveDeň otvorených dverí na základni v PrešoveDeň otvorených dverí na základni v PrešoveDeň otvorených dverí na základni v Prešove

Autor: npor. Ing. Ľubomír Fejerčák , Foto: npor. Ing. Ľubomír Fejerčák - Dátum: 08.06.2009
Čítanosť: 14744
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share