Preskocit navigáciu

Zdokonaľovacia príprava príslušníkov veliteľstva pozemných síl


Zdokonaľovacia príprava príslušníkov veliteľstva pozemných síl

Jednou zo základných zručností, ktorú musí profesionálny vojak zvládnuť, je streľba z pridelených ručných zbraní a použitie ručného granátu. Znie to jednoducho, veď stačí len namieriť, stlačiť spúšť, resp. odistiť poistku a odhodiť, ale realita je iná. Pre dosiahnutie čo najlepších výsledkov je potrebné zvládnuť aj teóriu streľby a hádzania ručných granátov, ktorá pozostáva zo správneho držania zbrane, mierenia, postoja, dýchania a manipulácie s ručným granátom.
V priestoroch Vojenského výcvikového priestoru Turecký Vrch sa 9. októbra 2019 konala zdokonaľovacia príprava príslušníkov veliteľstva pozemných síl. Cieľom spomínanej prípravy bolo precvičiť, zdokonaliť a zvýšiť schopnosti všetkých príslušníkov veliteľstva vo vedení streľby z pridelených ručných zbraní (pištoľ 9 mm Pi vz. 82 a samopal 7,62 mm Sa vz. 58), hádzaní ručného granátu RG-4 a zo zdravotnej prípravy, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou pri nácvikoch v streľbe a hádzaní ručných granátov.
Riadiacim zamestnania bol náčelník odboru bojovej prípravy plukovník Vladimír Dutka, ktorý na úvod oboznámil prítomných s bezpečnostnými opatreniami a zásadami manipulácie so zbraňou a ručným granátom.
Zdokonaľovacia príprava bola rozdelená do nasledujúcich tém: mierená streľba z pištole na statický cieľ z miesta obojručne; streľba zo samopalu za pohybu; hádzanie ručných granátov za pohybu a poskytnutie prvej pomoci pri krvácaní.


ZDPZDP

Autor: Sekretariát , Foto: Sekretariát - Dátum: 09.10.2019
Čítanosť: 4852
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share