Preskocit navigáciu

Oslavujeme 30. výročie vzniku Vojenskej polície


Oslavujeme 30. výročie vzniku Vojenskej polície

Dnešný dátum 21. január sa nám vojenským policajtom vryl do pamäti ako deň, kedy v roku 1991 uzrela svetlo sveta nová organizačná zložka – Vojenská polícia. O to zvlášť sa tento deň stáva výnimočným, že práve dnes oslavujeme 30 rokov vzniku. Aj keď nám dnešná situácia nedovoľuje osláviť tento významný medzník našej existencie, pripomeňme si ...

Rozkazom ministra obrany Českej a Slovenskej federatívnej republiky č. 76/1990 z 29. decembra 1990 vznikla Vojenská polícia Československej armády. Vznikla ako potreba vybudovať policajnú zložku s cieľom zabezpečiť policajnú ochranu Československej armády, života a zdravia vojakov, zaistenie disciplíny a poriadku.

Počas svojej existencie postupne zlepšovala využívanie inštitucionálnych vedomostí, poznatkov a skúseností. Zvyšovala svoju kredibilitu doma i v zahraničí. Dnešná Vojenská polícia predstavuje modernú zložku ministerstva obrany SR. Množstvo úloh, ktoré sú na nás kladené sa zväčšuje, rastie ich náročnosť, pribúdajú nové povinnosti.

V tento výnimočný deň pre Vojenskú políciu a jej príslušníkov, chceme vyjadriť súčasným i bývalým príslušníkom a zamestnancom našej zložky, ako aj všetkým, ktorí sa podieľali na jej rozvoji, hlbokú úctu a úprimné poďakovanie za vykonanú prácu. Vojenská polícia je vďaka týmto ľuďom dlhodobo symbolom profesionality a spoľahlivosti.



Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 21.01.2021
Čítanosť: 7284
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share